About PCD

1993-ban Robin Antin és barátnője Christina Applegate elkezdett dolgozni egy modern tánccsoport megalapításán. A tánccsoport első fellépése 1995-ben volt. 

Kezdetek
Ebben az időszakban több vendég vokalistával felléptek az 1950-es és 1960-as évek tradicionális popzenei repertoárjával, miközben fehérneműben vagy ódivatú, pin-up kosztümökben voltak. 1995-2001 között a los angelesi The Viper Room nevű nightclubban léptek fel csütörtök esténként. Az együttes akkor vált igazán híressé, amikor 1999 júniusában az akkori hét tag szerepelt a Playboy magazinban. Három évvel később a The Roxy Theatre nevű nightclubban léptek fel esténként. Ekkorra már az együttest az Amerikai Egyesült Államokban ismerték, több magazin címoldalán, televízióban (különösen az MTV-n és a VH1-on), filmekben szerepeltek és több kampányban is részt vettek.2003-ban szerepeltek a Charlie angyalai: Teljes gázzal című filmben, ahol eltáncolták a The Pink Panther Theme-et. A film kapcsán szerepeltek Pink Trouble című videoklipjében. 2002-ben Christina Applegatetel, Christina Aguileraval és Carmen Electraval (aki az együttes tagja is volt és fellépett több műsorban is) egyetemben szerepeltek a Maxim magazinban, ami még jobban megnövelte ismertségüket. Népszerűségüknek, Jimmy Iovinenek és Ron Fairnek, zenei producereknek köszönhetően a Pussycat Dolls új felállással átalakult egy popzenei formációvá, amely az Interscope Records együttese lett. Az együttesben csak Carmit Bachar, Cyia Batten, Kasey Campbell, Ashley Roberts, Jessica Sutta és Kimberly Wyatt maradtak meg. 2003-ban csatlakozott hozzájuk Nicole Scherzinger és Melody Thornton.

Összeáll a csapat
2003-ban Nicole Scherzinger - az egykori Popstars műsor győztese - a Pussycat Dolls tagja lett és az együttes első számú énekesnője. Még ugyanebben az évben Melody Thorntont is bevették a csapatba, hogy megerősítsék a vokált is. Ekkor alakult ki a zenei együttes első felállása: Nicole Scherzinger, Melody Thornton, Carmit Bachar, Kimberly Wyatt, Ashley Roberts, Jessica Sutta és Kaya Jones (aki a Sway című videoklip forgatása után otthagyta az együttest). A lemezfelvételek közben elkészítették a lányok fellépőruháit, amelyeken több különböző jel mellett látható a PCD. Ezekből, a ruhákból annak idején több példány kelt el, mint, más márkás ruhából és kiegészítőből (főleg az előadások alatt és a honlapon veszik a ruhákat a rajongók). A PCD dalai pop és R'n'B stílusúak. Néhány dalban szerepel egy vendég rapper. Az első zenei felkérésük 2004-ben volt, amikor felkérték őket a Cápamese és a Hölgyválasz című filmek egy-egy betétdalának feléneklésére. Az együttes első kislemeze és videoklipje a Hölgyválasz betétdalából a Sway című dalból készült.

PCD és világsiker
2005. szeptember 13.-án jelent meg a Pussycat Dolls első albuma PCD címmel. A PCD-ről olyan megaslágerek jelentek meg, mint a Don't Cha, a Stickwitu, a Beep vagy a Snoop Doggal közös Buttons. A lányok turnéra is indultak időközben, 64 telt házas koncerteket adtak világszerte. 2007 májusában véget ért a PCD World Tour, ekkor egy kicsit pihentek a lányok - kivéve a vezérénekesnőt, Nicole Scherzingert. Eközben Carmit Bachar kilépett a csapatból. Akkor azt nyilatkozta, szólókarrierjére szeretne koncentrálni. Azóta semmi hír Bachar saját lemezéről.

Nicole szólóban próbálkozik

Nicole Scherzingernek nem volt elég a csapatban szerzett hírnév, szólókarrierre vágyott. 2007 őszén több próbálkozása is volt (Whatever U Like, Baby Love), de egyikkel sem tudott sikert aratni, így szólóalbumát (Her Name Is Nicole) már meg sem jelentette. 2008-ban visszatért a Pussycat Dollshoz, hogy elkészítsék második lemezüket Doll Domination címmel.Doll Domination és feszültség

Több dal, melyet Nicole a saját lemezére szánt, a Doll Dominationön kötött ki. Ilyen például a When I Grow Up vagy az I Hate This Part. 2008. szeptember 23-án a boltokba került az új album, mely nem aratott sem kritikai, sem közönségsikert. A csapatot azzal támadták, hogy csak Nicole-ból áll, a többi lány nem énekel, csak háttértáncosként vannak fenntartva. A kiadó és a menedzsment döntése volt, hogy Scherzingert helyezzék előtérbe. A Doll Dominationön helyet kapott öt dal, az öt Dolltól külön-külön, így mindenki megmutathatta, mit is tud igazán. Ez a dolog is visszafelé sült el, mert így kiderült, hogy mindenki tud énekelni a csapatban. Ugyan voltak sikeres kislemezek a DD-ről (When I Grow Up, Jai Ho), de a siker korántsem volt olyan erőteljes, mint az előző érában. Az új albumból alig 1 milliót sikerült eladni, míg a PCD-ből anno közel 9 millió példány talált gazdára.
Feloszlás, mindenki szólóban
A lányok még turnéztak egyet, a Doll Domination turné keretében. A koncertsorozat sikeres volt, a jegyek közel 100%-a elkelt a 4 földrészt átölelő, 85 állomásos turnén. Mindeközben a feszültség tapintható volt a lányok között, olyannyira, hogy Melody Thornton a turné egyik amerikai állomásán 70 ezer rajongó előtt szólt be Nicole-nak. A bajt alapvetően az okozta, hogy Nicole-t mindig kiemelték a csapatból, a többiek pedig háttérbe szorítva érezték magukat. A Doll Domination éra lecsengése után Nicole kivételével mind a négy lány (Melody, Ashley, Kimberly, Jessica) bejelentette, hogy kilép a Pussycat Dollsból. Robin Antin, a PCD menedzsere és alkotója pedig keresett a helyükre négy új lányt, névszerint Vanessa Curry-t, Kherington Payne-t, Rino Nakasone-Razalant és Jamie Lee Ruizt. A kilépett négy tag nemsokára szólólemezzel örvendezteti meg rajongóit, hasonlóan Nicole Scherzingerhez, aki tervei szerint még a harmadik PCD-lemez előtt jelentkezni fog régóta várt szólóalbumával.


Forrás: www.pussycatdolls.lapunk.hu